Bitcoin koers kan zakken tot $51.500 volgens analist

Foto: Bitcoin (Unsplash)
Foto: Bitcoin (Unsplash)

De gehele crypto markt kent een erg rode dag. Ook Bitcoin (BTC) daalt flink in de afgelopen 24 uur. De prijs van de populaire munt zakt terug tot onder de $63.200, een daling van bijna 15% ten opzichte van de all time high die het project vormde op 14 maart. Volgens sommige analisten kan de prijs van BTC nog verder zakken tot richting de $51.500.

Gerelateerde artikelen

Een van de redenen voor de daling van de bitcoin koers is het toenemende bearish sentiment in de Amerikaanse markt. Dit komt doordat inflatiecijfers hoger blijven dan verwacht, waardoor de verwachting voor een mogelijke verlaging van de rentetarieven door de Federal Reserve (FED), de centrale bank van de Verenigde Staten, later zal gaan plaatsvinden. Hierdoor zal er minder kapitaal in de activa markt stromen waardoor ook crypto koersen beperkt zullen worden.

Bitcoin prijs kan 30% zakken

De populaire crypto analist Ali Martinez voorspelt ook uitdagende tijden voor BTC. Martinez verwacht mogelijk verdere dalingen tot $61.000 en zelfs tot $51.500. Laatstgenoemde prijs target komt neer op een daling van 30% ten opzichte van de all time high op 14 maart. Het is niet geheel onverwacht dat de markt daalt na de imposante bitcoin rally. De grootste cryptocurrency wist sinds oktober met bijna 200% in waarde te stijgen.

ADVERTENTIE

Krijg €20 bij de goedkoopste en veiligste exchange van Nederland

Bij Finst kun je eenvoudig crypto’s kopen en verkopen voor de laagste tarieven. Als enige exchange met een Proof-of-Reserve garantie verzekert Finst een 1:1 dekking van jouw investeringen, wat superieure veiligheid biedt vergeleken met andere platforms. 

Maak vandaag nog een account aan via de onderstaande knop of klik op deze link en ontvang gratis 20 euro!

Disclaimer: houd er rekening mee dat de informatie op dit platform niet is bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen heeft inherent een speculatief karakter en het is van cruciaal belang dat je je bewust bent van de risico’s.

Wil je meldingen ontvangen van het laatste nieuws? Volg ons dan op twitter!

Recent nieuws