Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy (MSTR) en een vooraanstaande voorstander van Bitcoin (BTC), heeft recentelijk verklaard dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar alle waarschijnlijkheid grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) zal classificeren als effecten in plaats van grondstoffen. Deze classificatie zou naar verwachting resulteren in de afwijzing van alle aanvragen voor spot Ethereum exchange traded funds (ETF’s) deze zomer.
Saylor’s opmerkingen zijn niet beperkt tot Ethereum; hij voorspelt dat andere prominente cryptocurrencies zoals Ripple (XRP), Solana (SOL), en Cardano (ADA) eveneens als niet-geregistreerde crypto-activa zullen worden beschouwd.
De mogelijkheid van deze activa om mainstream financiële producten zoals spot ETF’s te verkrijgen, wordt met scepsis bekeken door Saylor, die benadrukt dat Bitcoin de enige universele crypto-activa is die volledige institutionele acceptatie heeft bereikt.
Ook optimistische geluiden
Hoewel sommige figuren in de sector, zoals Larry Fink, CEO van BlackRock, optimistisch blijven over de haalbaarheid van een Ethereum ETF, suggereren recente ontwikkelingen en expert meningen dat de vooruitzichten somber zijn. Justin Sun, CEO van Tron (TRX), deelt een vergelijkbare opvatting over de uitdagingen voor Ethereum bij de acceptatie door regelgevers.
MicroStrategy Orange
Tijdens de Bitcoin For Corporations conferentie kondigde MicroStrategy plannen aan voor de lancering van MicroStrategy Orange, een gedecentraliseerde identiteit oplossing gebouwd op het Bitcoin netwerk. Uitvoerend voorzitter Michael Saylor introduceerde de nieuwe functionaliteit, die gebruikers in staat stelt om Decentralized Identifiers (DIDs) aan te maken voor pseudo-anonieme identiteit op het Bitcoin netwerk.
Met MicroStrategy Orange kunnen gebruikers toegang krijgen tot verschillende use cases in de toekomst, dankzij de mogelijkheid om hun identiteit te verifiëren. Saylor stelt een vergelijking voor met de bekende identiteitscheck op social media platforms en oppert het idee van een “oranje check” als wereldwijde standaard.