Waarom deze Hedge Fund Goeroe Bullish blijft op Bitcoin (BTC) ondanks regelgevende druk

Foto: Bitcoin mining (Unsplash)

Hedgefonds goeroe Paul Tudor Jones blijft bullish als het op Bitcoin (BTC) aankomt en geeft aan niet te schrikken van de toenemende regelgevende druk in de Verenigde Staten. Paul Tudor sprak op CNBC’s “Squawk Box” zijn toewijding uit over de leidende cryptocurrency.

Gerelateerde artikelen

“Vanaf het begin heb ik altijd gezegd dat ik een kleine toewijzing van Bitcoin wil hebben,” deelde Jones. “Het is het enige activa waarvan mensen de toevoer niet van kunnen aanpassen.”

Jones benadrukte zijn vastberaden standpunt en zei: “Ik blijf erbij. Ik blijf er altijd bij.”

Tijdens zijn gesprek met Aaron Ross Sorkin kwam Bitcoin naar voren als een potentiële hedge tegen inflatie. De discussie draaide om de langdurige periode van kwantitatieve versoepeling en vlakke rentetarieven die gedurende 2021 aanhielden. Jones suggereerde dat dit beleid bijdroeg aan de bankfaillissementen in 2023.

“Iedereen die op dat moment naar onze Fed luisterde, deed waarschijnlijk precies wat deze banken deden – looptijden verlengen – omdat hen werd verteld dat inflatie niet bestond, en toen het eindelijk kwam, was het van voorbijgaande aard en zouden de tarieven voor altijd laag blijven.”

In tegenstelling tot het verhaal van tijdelijke inflatie, steeg de consumentenprijsindex (CPI) in juni 2022 met 9,1% naar het hoogste punt in 40 jaar. Met name op 13 juli 2022, de dag dat het CPI-rapport van juni werd vrijgegeven, kelderde de prijs van Bitcoin een dal van rond de $19.000.

Jones erkende echter dat de strategie om Bitcoin  en goud te gebruiken als inflatiehedge zijn effectiviteit zou kunnen verliezen als de prijzen beginnen te stabiliseren.

Ondanks zijn optimistische kijk, deinsde Jones er niet voor terug om de risico’s van Bitcoin te erkennen. Hij benadrukte specifiek het uitdagende regelgevingslandschap in de Verenigde Staten als een groot obstakel voor ’s werelds baanbrekende digitale valuta.

“Bitcoin heeft een echt probleem, want in de Verenigde Staten heb je het hele regelgevende apparaat ertegen”, onthulde Jones.

Jones ‘opmerkingen over CNBC kregen veel aandacht, aangezien hij ook suggereerde dat er een “goede kans” is dat de Verenigde Staten tegen het derde kwartaal in een recessie terechtkomen op basis van recente financiële gebeurtenissen.

ADVERTENTIE

Disclaimer: houd er rekening mee dat de informatie op dit platform niet is bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen heeft inherent een speculatief karakter en het is van cruciaal belang dat je je bewust bent van de risico’s.

Wil je meldingen ontvangen van het laatste nieuws? Volg ons dan op twitter!

Recent nieuws