Polkadot (DOT) presteerde de afgelopen maanden relatief slecht ten opzichte van andere projecten. Het weerhoudt de Nederlandse analist Michaël van de Poppe er echter niet van bullish te zijn op de digitale munt.
De technische analyse van de analist voorziet dat DOT een kritiek dieptepunt heeft bereikt na een significante daling sinds medio maart. Deze daling viel samen met een bredere terugval in de crypto markt. Na een opmerkelijke piek bijna $12 op 14 maart zag Polkadot een stevige correctie.
#Polkadot has seen a substantial correction in the past months, through which it came back to the pre-rally levels.
I think it has bottomed, especially since JAM Whitepaper came out.
Next rally will likely bring $DOT to $20-25. pic.twitter.com/azt0Qva2oz
— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) May 16, 2024
Van de Poppe wijst op de recente introductie van de JAM Graypaper door Gavin Wood, de oprichter van Polkadot, als een belangrijke factor die het vertrouwen in de toekomst van DOT kan versterken. Dit document, dat een nieuwe structuur voor het Polkadot netwerk introduceert, is gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid en het uitbreiden van de ketenfunctionaliteiten.
Koersverwachtingen
Volgens Van de Poppe is $9.30 momenteel het cruciale weerstandsniveau voor de munt. Een doorbraak van dit niveau zou volgens hem een aanzienlijke rally kunnen veroorzaken naar $17. Uiteindelijk zou de digitale munt zelfs kunnen stijgen naar een koers van $20 tot $25. Het vertegenwoordigt een aanzienlijk potentieel van een 267% stijging vanaf de huidige prijs van ongeveer $6.80.
Nieuwe fase voor Polkadot
Op 30 april heeft Kusama (KSM), het zusternetwerk van Polkadot, een vernieuwende stap gezet in blockchain veilingen door de eerste Agile Coretime veiling te introduceren. Hierbij werden alle drie ‘kernen’ verkocht, wat in totaal 70 KSM opleverde, ongeveer $1.980. Elke kern, verkocht voor 23,4 KSM (circa $660), geeft de koper het recht om gedurende vier weken blokken te produceren op het Kusama-netwerk.
Agile Coretime vervangt het traditionele parachain veilingmodel en maakt het mogelijk voor deelnemers om netwerkbronnen voor korte periodes te verwerven. Deze aanpak is ideaal voor ontwikkelaars die experimenteren of snel hun protocollen willen implementeren, en onderstreept de flexibiliteit van blockchain-technologieën. Dit systeem bevordert innovatie en versnelde ontwikkeling binnen het ecosysteem en is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van gedecentraliseerde netwerken.