Waarom de Solana koers het zo moeilijk heeft

De prijs van Solana (SOL) is al enige tijd aan het worstelen om een nieuwe rally op touw te slepen. Met name de prijsgrens van $200 vormt een sterke weerstand voor de populaire altcoin op dit moment. Nadat de SOL koers in december onder de grens van $200 zakte, wist de altcoin in januari te klimmen tot een lokale piek van $220. Desondanks heeft een nieuwe correctie weer gezorgd voor een significante daling tot een huidig niveau van $192, wat een daling van bijna 23% betreft van de piek van slechts een paar dagen geleden. Lees hier wat de redenen zijn voor de worsteling van de solana prijs over de afgelopen weken.

Veel Solana community leden en investeerders zijn enigszins verward over de teleurstellende prijs prestatie van SOL. De altcoin is namelijk immens populair onder gebruikers, met name voor het maken en verhandelen van memecoins. Hierdoor is het aantal dagelijks actieve adressen op het netwerk flink gestegen de afgelopen jaren, wat goed is te zien op onderstaande figuur. Op dit moment ervaart het Solana netwerk maar liefst 12,34 miljoen actieve gebruikers per dag.

Figuur: Dagelijkse active adressen op het Solana netwerk (Glassnode)

Wat ook opvalt is dat het gebruik over de afgelopen weken juist is toegenomen, ondanks dat de SOL koers het erg moeilijk heeft. Over het algemeen is gebruik een belangrijke indicator voor verdere prijs groei. Des te meer gebruik er is des te meer vraag is naar solana munten om deze te gebruiken voor bijvoorbeeld het verhandelen van memecoins maar ook om transactiekosten te betalen. 

Redenen voor Solana prijs worsteling

Ondanks de on-chain adoptie worstelt de solana prijs sinds het in november van vorig jaar een all time high heeft behaald van $263. Dit is aan een aantal factoren toe te wijzen. Ten eerste: marktwerking. Wanneer een aandeel of cryptocurrency een exceptionele stijging doormaakt is het meer dan normaal dat prijzen enige tijd stabiliseren. De solana prijs wist vanaf september te klimmen van $125 tot een nieuw record van $263. Dit betreft een toename van meer dan 110% in slechts twee maanden tijd. Hierdoor komen veel investeerders op grote winstgevende posities te zitten waardoor de verkoopdruk toe neemt. In de crypto markt is het niet ongebruikelijk dat vervolgens een periode van afkoelende prijs actie plaatsvindt, dit kan weken tot wel maanden duren. 

Amerikaanse economie beïnvloed Solana koers

Ten tweede zien we dat macro economische factoren een grote rol spelen in de koersontwikkeling van de algehele cryptocurrency markt. Door een verrassend sterke economie in de Verenigde Staten is de Federal Reserve niet genoodzaakt om de rentetarieven te verlagen. Hierdoor blijft lenen relatief duur en zullen beleggers ook minder kapitaal beschikbaar maken voor risicovolle investeringen, zoals cryptocurrencies. Hierdoor blijft de SOL koers onder druk staan. 

Desondanks is de sterke economie in Amerika geen reden tot zorg. Sterker nog, op de langere termijn biedt dit alleen maar meer ruimte voor de solana prijs om verder te groeien. Een gezonde economie en een pro-crypto beleid van aankomend president Donald Trump kunnen het Solana netwerk juist de ruimte bieden om verder te groeien en te innoveren, wat vervolgens weer tot meer adoptie kan leiden. Dit zal op termijn de prijs van SOL ten goede komen in het komend jaar. 

Krijg €20 bij de goedkoopste en veiligste exchange van Nederland

Bij Finst kun je eenvoudig crypto’s kopen en verkopen voor de laagste tarieven. Als enige exchange met een Proof-of-Reserve garantie verzekert Finst een 1:1 dekking van jouw investeringen, wat superieure veiligheid biedt vergeleken met andere platforms. 

Maak vandaag nog een account aan via deze deze link en ontvang gratis 20 euro!

Disclaimer: houd er rekening mee dat de informatie op dit platform niet is bedoeld als beleggingsadvies. Beleggen heeft inherent een speculatief karakter en het is van cruciaal belang dat je je bewust bent van de risico’s.

Wil je meldingen ontvangen van het laatste nieuws? Volg ons dan op twitter!